Osmancık Pirinç
Osmancık pirinç, ülkemizde yetiştirilen bir pirinç türüdür. Edirne Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü tarafından geliştirilmiştir. Ülkemizde tercih edilen pirinç türleri arasındadır. Osmancık pirinç, ekiminin yoğun olarak yapıldığı bölge Samsun Bafra bölgesidir. Osmancık pirincin pilavı baldoya kıyasla daha ideal kıvam tutar.


Porsiyon Büyüklüğü : 50 - 60 gr.
Belirtilen besin değerleri 50-60 gr. kuru madde, enerji ve besin öğeleri; yetişkinler için 2000 cal üzerinden hesaplanarak verilmiştir.
Besin Öğeleri Değerler Günlük Miktar
Kalori 207 %10,3
Yağ 0,8 g %1,2
Karbonhidrat 45,1 g %15,0
Şeker 0 g %0
Lif 1,0 g %4,0
Lif 1,0 g %4,0
Protein 4,3 g %8,6
Tuz 0,02 g %0,3